Robot - Viivanseuraus

Nelivedon kokeilua viivanseurausrobotissa. Mekaanisena erikoisuutena nivel robotin keskellä, jonka tarkoituksena on pitää kaikki renkaat maassa pienissä epätasaisuuksissa.

Äly on hyvin pitkälti sama kuin Viivanseurailija v4:ssä, eli bluetooth-yhteyden avulla säädettävissä.

Hieman paranneltu versio Viivanseurailija v4:stä. Uutta lähinnä runko ja vapaasti kääntyvä eturengas. Eturengas ei mahdu kääntymään täysin ympäri, joten pakittaminen ei oikein onnistu, mutta eteenpäinhän sitä mennä pitää.

Viivanseurailija v1 toteutettuna siististi. Anturien paikat helposti säädettävissä.

Arduino Nanon ympärille rakennettu viivanseuraaja.

Asetusten säätäminen on mahdollista tehdä ajon aikana bluetooth-yhteyden avulla. Moottoreiden ohjauksesta vastaa L298N. Ajomoottoreita kokeiltiin myös 30:1 -välityksellä, mutta vääntö ei enää riittänyt kunnolla.

Rakenteeltaan erikoisempi viivanseurausrobo.

Edessä on kääntyvä vetävä etupyörä, johon myös kiinnittyy varsi, jonka päässä anturit ovat. Robo yrittää kääntää anturit aina viivan päälle, jolloin myös etupyörä osoittaa samaan suuntaan. Käänymistä ohjataan servolla.

PIC16F84A-mikrokontrolleriin pohjautuva viivanseurausrobo.

Viivanseurailija v1:n kutistettu versio. Sähkötoteutus yhä sama.

Lähinnä pallohiiren romuista, robosotajätteistä ja kuumaliimasta kasattu yksinkertainen laite, jonka tarkoituksena on seurata mustaa viivaa.

Viivanseurailija v1:n äly(ttömyys) perustuu infrapunaledeihin, joiden valo heijastuu alustasta valotransistoreihin, jotka ohjaavat darlington-transistorien kautta moottoreita.